marți, 23 octombrie 2012

Tree of Life (Pomul Vieții) - Labradorit și Sidef - Simbolistică și efecte benefice


 
Pomul Vieții confecționat din sârmă de cupru, labradorit și sidef.
 

Pomul Vieții are o simbolistică bogată în toate culturile încă de la începuturile acestora, dar majoritatea se bazează pe ideea de Cosmos viu în veșnică regenerare.
Este un simbol al vieții în continuă evoluție, în ascensiune spre cer, al caracterului ciclic al evoluției cosmice, dar și al comuniunii între cele trei niveluri ale cosmosului: cel subteran (prin rădăcini), suprafața Pământului (prin trunchi și crengile de jos) și înaltul cerului (prin ramurile din vârf). Astfel Arborele Vieții este simbolul raportului legăturii dintre Om și Divinitate.

Labradoritul are multiple proprietăți benefice cum sunt:

·      un foarte puternic rol protector asupra purtătorului din toate punctele de vedere, protejeaza aura, energia acestuia.

·      amplifică și stimulează intuiția, imaginația, calitățile psihice, activitatea cerebrală, originalitatea, spiritul inovator, rezistența de a lucra pe termen lung fără extenuare, credința și încrederea.

·      reduce si scade anxietatea, teama, stresul, balastul emoțional, amintirile neplăcute, dezamăgirile, iluziile.

·      recomandat celor care trec prin puternice tensiuni și frustrări și celor care vor să-și îmbunătățească relațiile cu cei din jur.

·      are puternic rol protector asupra sănătații, echilibrează metabolismul și activitatea hormonală, este benefic pentru: ochi, creier, gât, de asemenea benefic în caz de: răceală, gută, reumatism, dureri menstruale, hipertensiune arterială (scade tensiunea), boli ale gâtului.

Sideful este un simbol al prosperității și abundenței, al puterii, al fertilității.

Are și el proprietăți benefice pentru sănătatea noastră fizică și psihică:

·           întărește inima, oasele, coloana și aparatul cardiac,

·           atrage norocul,

·           stimulează atitudinea veselă,
 
·          induce persoanei care stă în apropierea pomișorului: relaxare, fluiditate, adaptabilitate, sensibilitate, puritate, pace, liniște.
 
Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...